Scholen

iFamily biedt Rots en Water trainingen aan voor scholen. Kinderen vergroten hun zelfvertrouwen, weerbaarheid en sociale vaardigheden. Het pestgedrag neemt af en de sociale veiligheid neemt toe.

“Kinderen leren sterk staan en leren kiezen tussen een rots- of een wateractie.”

Het Rots en Water programma is goed gefundeerd en een bewezen effectief sociale competentie programma voor jongens en meisjes. De psychofysieke aanpak van het programma past bij de bewegingsdrang van kinderen en het ervaringsgerichte leren.

Samenwerking met de school, intern-begeleider, leerkracht en ouders is hierbij belangrijk. De training beperkt zich dus niet tot de beweegruimte. Opdrachten in de klas, verwerkings- en huiswerkopdrachten, ouderavond en evaluatie gesprekken zijn vast onderdeel van onze trainingen.

Aanbod

 • Gerichte interventie voor de ‘moeilijke’ klas;
 • Training voor boven- en/of onderbouw;
 • Ondersteunde werkzaamheden om effectiviteit van de interventie te vergroten.

Mocht u geïnteresseerd zijn in Rots en Water trainingen voor uw school, neem dan contact op voor meer informatie. Ik kom graag langs om jullie wensen te bespreken en een passend aanbod te doen. Het is mogelijk om kosteloos een introductietraining aan te vragen!

iFamily ondersteunt scholen in het verminderen van pesten en het vergroten van de sociale veiligheid

 • De kwaliteit van de training is uitstekend. Er is een luchtige sfeer vol humor. Er is oog voor het individu. Het tempo is goed ingeschat. Heel erg veel spelvormen zijn de revue gepasseerd. Hij laat je hard werken zonder dat je dat doorhebt.

  Henriëtte

  Intern-begeleider mytylschool De Ruimte

 • Het is fijn om met rots en water bezig te zijn, het is eenvoudig, duidelijk, altijd toepasbaar en het werkt!

  Monique

  Ouder

 • Aanvankelijk is het nog wat onwennig maar al gauw voel je jezelf ook zelfbewuster en steviger worden doordat je ervaart wat de rots en de waterhouding voor de mens kan betekenen.

  Henriëtte

  Intern-begeleider mytylschool De Ruimte

 • De kwaliteit van de training is goed. Er is veel variatie en er wordt tijd genomen om de oefeningen uit te leggen. Jordy is enthousiast, duidelijk en gaat op een zeer laag drempelige manier met kinderen om. Onze zoon heeft dit als zeer prettig ervaren.

  Marieke

  Ouder